Το έργο „Student Activities and Athletic Facilities (SAAF)“ περιλαμβάνει δέκα κτίρια σε μια δομημένη επιφάνεια άνω των 200.000 τετραγωνικών μέτρων. Περιέχουν αθλητικές και ψυχαγωγικές παροχές για φοιτητές όλων των τμημάτων με χωρητικότητα περίπου 40.000 ατόμων. Οι Skidmore, Owings & Merrill LLP (SOM) από τις ΗΠΑ ήταν οι αρχιτέκτονες σχεδιασμού. Συνεργάστηκαν με την Gulf Consult (GC) από το Κουβέιτ, το μηχανικό γραφείο για το έργο.
Το κέντρο της περιοχής αποτελούν δύο εξαώροφα κτίρια, το καθένα ένα „Athletic, Recreation and Aquatic Centre (ARAQ)“ για άνδρες και γυναίκες. Φιλοξενούν κέντρα για αγωνιστικό, ψυχαγωγικό και υδάτινο αθλητισμό καθώς και τμήματα του φοιτητικού οργανισμού. Μια αυλή χωρίζει φυσικά την πλευρά των γυναικών από αυτή των ανδρών, με ίδιες παροχές και έκταση. Στο έργο περιλαμβάνονται επίσης δύο μικρότερες αθλητικές εγκαταστάσεις, δύο σημεία πληροφόρησης, η έδρα του φοιτητικού οργανισμού, μια στάση λεωφορείου του campus, μια αίθουσα τένις με 2.000 θέσεις καθώς και ένα υπαίθριο στάδιο ποδοσφαίρου και στίβου με χωρητικότητα 15.000 θεατών.

Μια πρόσοψη από ασβεστολιθικό τούβλο προσδίδει στα κύρια κτίρια (ARAQ) μια κομψή και φυσική εμφάνιση. Χαρακτηριστικά είναι τα τριγωνικά παράθυρα, τα οποία είναι διαμορφωμένα σε μονάδες και τοποθετημένα σύμφωνα με τον προσανατολισμό στον ήλιο. Ένα μέρος της πρόσοψης, που έχει περίπου 75.000 τετραγωνικά μέτρα, στερεώθηκε με 15.000 εσωτερικές βίδες FZP II M8i. Η κατασκευή της πρόσοψης ξεκίνησε το 2019 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις αρχές του 2020.
„Πείσαμε τους κατασκευαστές προσόψεων με την ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξή μας, από τον σχεδιασμό και τους υπολογισμούς μέχρι την υποστήριξη κατά την εκτέλεση επί τόπου“, τονίζει ο Jan Zimmermann, Διευθυντής Αγοράς Συστημάτων Προσόψεων. „Επιπλέον, τα πλεονεκτήματα των αγκυρίων πλακών Zykon μιλούν από μόνα τους.“ Έτσι, οι FZP II στερεώνονται με μορφοκλειδώματα και εντελώς χωρίς πίεση διάνοιξης στην κωνικά υποκομμένη τρύπα στο φυσικό πέτρωμα. Αυτή η τεχνική εξασφαλίζει χαμηλότερα ροπές κάμψης πλακών σε σύγκριση με τις στερεώσεις στις άκρες. Επιπλέον, σε σύγκριση με εναλλακτικές λύσεις, επιτυγχάνονται υψηλότερες αντοχές φορτίου.

Οι αγκύρες υποκοπής μας είναι εκτελεσμένες έτσι ώστε να μην είναι ορατές ακόμη και στη γραμμή αρμού και συμβάλλουν έτσι σε μια υψηλής ποιότητας και αρμονική όψη της πρόσοψης. Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζουν ασφαλή συγκράτηση με υψηλές αισθητικές απαιτήσεις των προσόψεων των κέντρων ARAQ.
