Ο όμιλος εταιρειών fischer απλοποιεί την ονομασία των ανοξείδωτων προϊόντων του σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή εναρμόνιση. Η fischer ευθυγραμμίζει τις ονομασίες των ανοξείδωτων προϊόντων της με τις κατηγορίες αντοχής στη διάβρωση που περιλαμβάνονται στο πρότυπο EN 1993-1-4.
Τα ανοξείδωτα προϊόντα κατηγορίας αντοχής στη διάβρωση III επισημαίνονται με R (Resistant = ανθεκτικό). Αυτά τα ανοξείδωτα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους, σε εξωτερικούς χώρους (συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών και παραθαλάσσιων περιβαλλόντων) και σε εσωτερικούς χώρους με μόνιμη υγρασία.
Παράδειγμα εκτονούμενου αγκυρίου:
507556 FBN II 8/30 A4 → 507556 FBN II 8/30 R
Τα ανοξείδωτα προϊόντα κατηγορίας αντοχής στη διάβρωση V θα επισημαίνονται με HCR (High Corrosion Resistant = υψηλής αντοχής στην διάβρωση). Αυτά τα ανοξείδωτα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δυσμενέστερα περιβάλλοντα από αυτά της
κατηγορίας αντοχής διάβρωσης III και σε περιβάλλοντα ιδιαίτερα έντονης διάβρωσης (π.χ. υποβρύχια ή σε επαφή με θαλασσινό νερό ή σε χλωριούχα περιβάλλοντα εσωτερικών πισινών ή περιβάλλοντα με χημική ρύπανση).
Παράδειγμα εκτονούμενου αγκυρίου:
501430 FAZ II 10/10 C → Art. No. 501430 FAZ II 10/10 HCR
Συνοψίσαμε όλες τις πληροφορίες για την αλλαγή ονομασίας των ανοξείδωτων προϊόντων σε ένα φυλλάδιο σε αρχείο PDF.
Η αλλαγή της ονομασίας ισχύει για το σύνολο των ανοξείδωτων προϊόντων και θα ξεκινήσει με τις ακόλουθες οικογένειες προϊόντων: εκτονούμενα αγκύρια FAZ II Plus, FBN II, αγκύρια υψηλής απόδοσης FH II, αγκύρια υποσκαφής FZA, κοχλίες αγκύρωσης FIS A και RG M και χιτώνια εσωτερικού σπειρώματος RGM I.
Όλα τα τεχνικά στοιχεία, οι κωδικοί είδους και η γνωστή ποιότητα fischer παραμένουν αμετάβλητα.